top of page
toonmoment_4_edited.jpg

HET Z↜A TEKENCOLLECTIEF

Het ZA-Tekencollectief goes collaboratief *
* collaboratief: individuele ontwerpen die achteraf worden samengebracht tot één geheel

Het ZA-tekencollectief van de zomeracademie 2024 kan je dit jaar best opvatten als een werkweek voor mensen die er van houden om samen te werken op een collaboratieve wijze.

Respect voor elkaars werk en de wil om inzichten en oplossingen te delen zijn sleutelbegrippen.
De uitdaging bestaat eruit
om tijd, ruimte en inzichten te delen met en te leren van elkaar, waarbij we samen zoeken naar tekenfocus.

Eigen projecten krijgen ruimte tijdens de namiddag, als zinvol verlengstuk van het collaboratieve werkproces. Via de inzichten en ontwikkelingen die we samen verwerven, willen we jouw eigen artistieke praktijk helpen voeden. Startende tekenaars krijgen tijdens de namiddag individuele begeleiding op maat.

Durven afwijken van je geijkte paden (fotografische tekenaars laten de strikte representatie los, kleine werkers durven grote uitdagingen aan, eenzame tekenaars laven zich aan de groep, …enz) en je zodoende open
stellen om nieuwe wegen en lijnen te bewandelen is de boodschap.

We onderzoeken hierbij nog steeds de wereld der tekens (lijn, vlak, vorm, textuur, kleur) die ontstaan door het gebruik van uiteenlopende tekenmaterialen (krijt, tape, potlood, stempels, stift, licht) op vlakke dragers (papier, vloer, ramen en muren).

En zoals tijdens de vorige edities houden we dagelijks ook een klein collaboratief schetsboek bij. Dit wordt opnieuw het logboek van deze artistieke week.

We nemen ons ook voor om geen afgewerkt product tentoon te stellen, maar delen daare
ntegen graag het proces met andere deelnemers van de zomeracademie.
Finaal tonen we onze ontdekkingen tijdens het open-lab-moment, waarbij we de tekenexperimenten graag willen ‘testen’ op en tonen aan een breed en participatief publiek.

Breng bovenal de nodige goesting, energie en drie objecten mee.


Hallveig & Willem

teken-lab_8.jpg
wij_4.jpg
Els_6.jpg
Sofie_2.jpg
wij_1.jpg
wij_5.jpg
wij_6.jpg
bottom of page